Gospodăria lui GOSPODĂRIA Flucuș Dumitru din Șinca Nouă

Livrează la domiciliu: Nu

Comandă minimă: 75 lei

Produse Agroalimentare

Despre Gospodăria lui GOSPODĂRIA Flucuș Dumitru din Șinca Nouă

Aparține de RAIONUL CU PRODUSE ȚĂRĂNEȘTI din GAL Răsăritul Țării Făgărașului

Sunt Flucuș Dumitru și vă invit în gospodăria noastră din comuna Șinca Nouă, județul Brașov. Elementul fundamental pe care s-a înființat comuna noastră a fost credința strămoșească care, alături de datinile populare, a format o comunitate care a știut din totdeauna că numai munca și înțelepciunea țărănească pot aduce bunăstare și împlinire.

Alături de bunici și părinți am învățat rânduiala creșterii de animale și cultivarea pământului. Țin minte și acum că bunicul din partea mamei, încă ținea animale și lucra ogorul la vârsta de 90 de ani. Odată, într-o seară, intrând în grajd după dânsul, l-am găsit stând în genunchi, cu animalele de jur împrejurul lui, spunându-și rugăciunea de seară. Așa își încheia el ziua. Bunicul din partea tatei a murit la 100 de ani, un patriot care a luptat pentru țară în cele două războaie mondiale. Seara se aduna cu moșii de prin vecini, foști camarazi de front și spuneau fiecare poveștile lor de război, iar eu îi ascultam fascinat. Apoi cântau împreună cântece patriotice, balade vechi, cântece cu haiduci.

În prezent, aș putea spune despre familia noastră, gospodăria pe care o avem, că este un crâmpei de românism, cu un ochi ațintit spre viitor și altul spre trecut. Această viziune ne dă puterea prezentului.

Vă așteptăm cu drag să ne vizitați ca, dincolo de produsele țărănești tradiționale din carne și diferite soiuri de brânzeturi ( unele pregătite după rețete vechi, haiducești) pe care vi le oferim, să ne împărtășim și din valorile spirituale ale neamului nostru, bine păstrate pe la noi.

vezi mai mult

Contact GOSPODĂRIA Flucuș Dumitru din Șinca Nouă

Șinca Nouă, Sinca Noua jud. Brasov (vezi hartă)

Trimite Mesaj

Partajează

Ajută-ne să promovăm acest gospodar

Noutăți de la GOSPODĂRIA Flucuș Dumitru din Șinca Nouă

TELEMEA ENGROS
vezi mai mult