comandă minimă: 50lei
Vezi cele 1 de produse ale producătoruluiNu livreaza produse în țară.
Caș neafumat | 30 lei |
---|
Ferma
noastra se situeaza in inima Carpatilor de Curbura, la 80 de kilometri de
Focsani, numit Soveja. Este cea mai ozonata statiune din Europa si un taram
sfintit de legenda si istorie adevarata.
Inceputurile dateaza din 2005 cand am cumpărat
3 vaci cu lapte, în 2008
avea deja 10. Acum avem 15
vaci cu lapte, dintre
care 12 din rasa
brună, înscrise în Registrul Genealogic al rasei.
Părinţii mei au avut câteva văcuţe, iar eu, deşi am lucrat
în silvicultură, am fost mereu ataşat de animale. Când am ieşit la pensie
am decis să cresc si eu. Nu-i uşor dar, dacă e pasiune şi dragoste de animale,
totul este posibil, mai mult devine o plăcere. Munceşti de plăcere, dar trebuie
să ai satisfacţia muncii tale.
Animalele sunt hranite exclusiv cu fân de munte, lucernă şi tărâţă de
grâu, hrană curată, naturală. Din laptele obtinut producem „Caşcaval
de Soveja” afumat utilizand secretele fabricării produsului
natural 100%, păstrate cu sfinţenie din moşi strămoşi. Pentru obtinerea a 1 Kg de cascaval se utilizeaza aproximativ
10l de lapte.
Acesta
este produs in casa, fara conservanti sau produsi chimic, de aici si gustul sau
diferit fata de cascavalul industrial, produs in fabrici.
Cei care au văzut cum
arată caşcavalul de Soveja l-au asemuit unei sculpturi, însă una foarte bună de
mâncat, cu un gust deosebit faţă de caşcavalul pe care îl cumpără populaţia din
magazine.
Practic, caşcavalul
este pus într-un tipar, numit păpuşar, confecţionat din lemn de paltin şi
apoi este pus la păstrat în apă de izvor. Rotocoalele de caş se imprimă cu tot
felul de semne decorative, care au şi ele o semnificaţie de vreme ce datează
din epoca paleocreştină.